اما یکی از ویرانگرترین کلمات در زمان ما

اما یکی از ویرانگرترین کلمات در زمان ما

«درست است اما...» یعنی حرف او درست نیست یا نامربوط است.
نویسنده:
تاریخ انتشار:
48 نفر این یادداشت را خوانده‌اند
2 نفر این یادداشت را دوست داشته‌اند

بیشتر ما فکر می‌کنیم که مشاجره و درگیری یک نوع بازی برد و باخت است، احساس می‌کنیم همیشه حق با ماست و طرف مقابل اشتباه می‌کند. یک طرف حق دارد و طرف دیگر در تاریکی است. در این حال  تلاش می‌کنیم از کلمات خاصی استفاده کنیم تا حقانیت خود را به اثبات برسانیم در حالی این کلمات باعث بیشتر شدن  اختلاف و مشکل می‌شوند. رهبران بزرگ این مطلب را در برقراری ارتباط کاملا درک کرده و به تاثیر کلمات توجه بسیاری داشتند. بسیاری از افراد موفق زمانی که زدن حرفی مشاجره برانگیز بود، هرگز از کلمات «مطمئنا» و یا «بدون شک» و یا هر کلمه دیگری که حال و هوایی مثبت و قطعی به آن عقیده می‌داد، استفاده نمی‌کردند. بلکه به جای آن از کلماتی همچون «من تصور می‌کنم»، «نگرانم که چیزی اینگونه شود»، «به نظر من اینطور است» یا «تصور می‌کنم که چنین و چنان باشد» بهره می‌گیرند. این جملات وقتی می‌خواهید عقیده‌ای را به دیگران القا کنید و آنان را به انجام کارهایی تشویق کنید بشتر استفاده می‌شود.
مثال دیگر کلمه‌ای سه حرفی است که بیشتر ما از آن استفاده می‌کنیم. «اما» کلمه‌ای است که به شکل ناخودآگاه استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند یکی از ویرانگرترین کلمات در زمان ما باشد. اگر کسی بگوید: «درست است اما...» منظور او چیست؟ حرف او به این معناست که درست نیست یا نامربوط است.
 اگر کسی به شما بگوید «با حرف شما موافق است اما...» چه حسی پیدا می‌کنید؟ چه می‌شود به جای «اما» از «و» استفاده کنید؟ چه می‌شود اگر بگویید «درست است و در اینجا چیز دیگری هم هست». با این روش شما صحبت خود را با کلمات مثبت شروع کرده‌اید در واقع به جای مخالفت کردن، راهی برای کنترل و هدایت حرفهایتان برگزیده‌اید.
تلاش کنید در ارتباطاتتان با افراد و در جایی که به نظرتان احتمال شکل گیری مشاجره وجود دارد از «منطق سازگاری» بهره بگیرید.  این منطق شامل سه عبارت است که می‌توانید از آنها برای احترام گذاشتن به شخص مقابل، هماهنگ شده با او، شریک کردن او در چیز هایی که فکر می‌کنید صحیح است و عدم مخالفت با گفته‌های طرف مقابل آن را به کار ببرید.
این سه عبارت شامل:
ضمن قدرانی از شما و ...
به نظرتان احترام می‌گذارم و...
با نظرتان موافقم و...
در هر سه حالت، شما سه کار را انجام می‌دهید. شما با ورود به دنیای فرد دیگری و سپاسگزاری از رابطه موجود، به جای نادیده گرفتن او با کلماتی مثل « اما» یا « به هر حال» هماهنگی را به وجود می‌آورید. شما تفاهمی را به وجود می‌آورید که باعث پیوند روابطتان می‌شود بدون ایجاد مخالفت راهی را می‌گشایید برای هماهنگی و نزدیکی بیشتر.
منبع کتاب قدرت نامحدود نوشته آنتونی رابینز
 

ایمیل شما :
ایمیل دوستان : (جداسازی با کاما ،)
نام: ایمیل: نظر: